15 min pasta med chili

IMG_3173

4 port

15 min

  • 200 gram kikärtspasta
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk osötad chilisås
  • 250 gram körsbärstomater
  • 1 röd paprika
  • 1 näve basilika
  • 150 gram fettfri yoghurt
  • 1 dl creme fraiche med smak paprika/ chili
  • 2 dl pastavatten
  • chilipulver
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • basilika

Ibland behöver det gå snabbt. Det behöver ju inte betyda att vi tummar på smaken för det, eller hur? Prova det här snabblagade pastareceptet.

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningen
  2. Hacka under tiden upp alla grönsaker
  3. Stek löken och vitlöken i lite olja tills de fått en fin färg
  4. Häll ner chilisåsen, creme fraiche och chilipulver och fräs någon minut
  5. Tillsätt körsbärstomaterna och basilikan och låt puttra på svag värme
  6. När pastan är färdig häller du av allt vatten utom ca 2 dl och blandar ner det andra gjoset i kastrullen tillsammans med yoghurten
  7. Toppa med lite basilika
Emma Cedborger

Lämna en kommentar