15 min pasta med chili

4 port
15 min
- 200 gram kikärtspasta
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 4 msk osötad chilisås
- 250 gram körsbärstomater
- 1 röd paprika
- 1 näve basilika
- 150 gram fettfri yoghurt
- 1 dl creme fraiche med smak paprika/ chili
- 2 dl pastavatten
- chilipulver
- salt
- peppar
Tillbehör:
- basilika
Ibland behöver det gå snabbt. Det behöver ju inte betyda att vi tummar på smaken för det, eller hur? Prova det här snabblagade pastareceptet.
Gör så här:
- Koka pastan enligt förpackningen
- Hacka under tiden upp alla grönsaker
- Stek löken och vitlöken i lite olja tills de fått en fin färg
- Häll ner chilisåsen, creme fraiche och chilipulver och fräs någon minut
- Tillsätt körsbärstomaterna och basilikan och låt puttra på svag värme
- När pastan är färdig häller du av allt vatten utom ca 2 dl och blandar ner det andra gjoset i kastrullen tillsammans med yoghurten
- Toppa med lite basilika