Gnocchi i gräddig sås med dragon, parmesan och citron

Processed with VSCO with f2 preset

4 personer 

10-15 min

Ingredienser:

  • 2 förpackningar gnocchi
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör 
  • 2 små schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 citron
  • parmesan
  • salt
  • peppar

När jag gjorde denna rätt skrek jag rätt ut när jag smakade av för den var så vansinnigt god. Att den inte tar mer än max en kvart gör inte saken sämre. Gör din egen gnocchi eller köp färdig, jag körde färdig. Det är okej att fuska!

Gör så här:

Hacka schalottenlök och vitlök väldigt fint och smått. Smält smöret i en kastrull på låg temperatur och gå i med lökarna och låt dem mjukna i några minuter. Ingenting ska få färg. 

Häll i vispgrädden och finhackad färsk dragon (spar lite till garnering). Låt grädden puttra tillsammans med lökarna några minuter, även här på relativt låg värme.

Koka gnocchin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden river du ner ca 1 dl parmesan i såsen, följt av saften av ca ½ citron. Smaka av med citronzest, salt och peppar. Blanda ihop och toppa med resten av dragonen. Klart!

Amanda Wiger

Lämna en kommentar