Linsbolognese

LINSBOLOGNESE

2 personer

35 min

  • 1,5 dl röda linser
  • 1 tsk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd- eller gul lök
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl krossad tomat
  • 1/2 stor morot
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk ljus soja
  • 0,75 dl grädde
  • Salt & Peppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja till stekning
  • Valfri pasta

Tillbehör

  • riven parmesan
  • grönsallad

Denna lättlagade vegetariska bolognese är en av mina favorit-recept. Det blir mycket mat på kort tid - för en billig peng. Eventuella rester går utmärkt att använda i en lasagne eller en soppa dagen efter.

Gör så här:

  1. Finhacka morot, lök och vitlök
  2. Fräs i olja och smör tills löken blir genomskinlig
  3. Lägg i linserna och fräs några minuter till
  4. Häll i vatten, tomatkross, vinäger, socker och soja. Smula ner buljongtärningen
  5. Låt puttra i 15 minuter
  6. Häll i grädden och smaka av med salt & peppar
  7. Koka pastan (salta gärna + en skvätt olivolja i vattnet)
  8. När pastan är klar, blanda med linsgrytan och krydda en sista gång
  9. Riv parmesan över och servera gärna med en enkel grönsallad
Lin Mellgard

Lämna en kommentar