Linsbolognese

2 personer
35 min
- 1,5 dl röda linser
- 1 tsk smör
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 röd- eller gul lök
- 2 dl vatten
- 1,5 dl krossad tomat
- 1/2 stor morot
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 tsk socker
- 1 tsk ljus soja
- 0,75 dl grädde
- Salt & Peppar
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja till stekning
- Valfri pasta
Tillbehör
- riven parmesan
- grönsallad
Denna lättlagade vegetariska bolognese är en av mina favorit-recept. Det blir mycket mat på kort tid - för en billig peng. Eventuella rester går utmärkt att använda i en lasagne eller en soppa dagen efter.
Gör så här:
- Finhacka morot, lök och vitlök
- Fräs i olja och smör tills löken blir genomskinlig
- Lägg i linserna och fräs några minuter till
- Häll i vatten, tomatkross, vinäger, socker och soja. Smula ner buljongtärningen
- Låt puttra i 15 minuter
- Häll i grädden och smaka av med salt & peppar
- Koka pastan (salta gärna + en skvätt olivolja i vattnet)
- När pastan är klar, blanda med linsgrytan och krydda en sista gång
- Riv parmesan över och servera gärna med en enkel grönsallad