Kaffe- & chokladrutor

2CC55107-149E-4962-B8F9-80CED0ECA7EE

Ca 10 st, 15 min + 20 min frystid

Bas

  • 8 st medjooldadlar eller 10 vanliga
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kokosolja eller smör
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk honung
  • 1 krm salt
  • 1 msk jordnötssmör
  • 2 msk espresso/väldigt starkt kaffe

Topp

  • 100 g mörk blockchoklad
  • Vallmofrön
  • Havssalt
  • Flingsalt

Aldrig mer behöver du få vredesutbrott pga hunger om du har dessa i närheten! Små och naggande goda, lagom söta och ändå rätt nyttiga. Det enda redskap du behöver är en gammal hederlig matberedare.

Gör så här:

  1. I en matberedare, mixa ihop alla ingredienserna till basen. Det ska bli till en fast deg som du sen trycker ut i önskad tjocklek i en form. Använd gärna bakplåtspapper så att du enkelt kan ta loss kakan sen
  2. Lägg in botten i frysen medan du smälter chokladen
  3. Smält blockchokladen och häll över din kylda bas, strö vallmofrön över
  4. Frys i minst 20 minuter, gärna längre och strössla flingsalt över precis innan du ska äta
  5. Skär upp kakan i rutor med en vass kniv
Lin Mellgard

Lämna en kommentar