Kaffe- & chokladrutor

Ca 10 st, 15 min + 20 min frystid
Bas
- 8 st medjooldadlar eller 10 vanliga
- 1 ½ dl havregryn
- 1 msk kakao
- 1 msk kokosolja eller smör
- 1 tsk kanel
- 1 msk honung
- 1 krm salt
- 1 msk jordnötssmör
- 2 msk espresso/väldigt starkt kaffe
Topp
- 100 g mörk blockchoklad
- Vallmofrön
- Havssalt
- Flingsalt
Aldrig mer behöver du få vredesutbrott pga hunger om du har dessa i närheten! Små och naggande goda, lagom söta och ändå rätt nyttiga. Det enda redskap du behöver är en gammal hederlig matberedare.
Gör så här:
- I en matberedare, mixa ihop alla ingredienserna till basen. Det ska bli till en fast deg som du sen trycker ut i önskad tjocklek i en form. Använd gärna bakplåtspapper så att du enkelt kan ta loss kakan sen
- Lägg in botten i frysen medan du smälter chokladen
- Smält blockchokladen och häll över din kylda bas, strö vallmofrön över
- Frys i minst 20 minuter, gärna längre och strössla flingsalt över precis innan du ska äta
- Skär upp kakan i rutor med en vass kniv