Ljummen pesto- och mozzarellasallad

2 port
20 min
- 250 gram Lidl Linsest mozzarella 8,5% fett
- 1/2 röd paprika
- 1/2 gul paprika
- 1/2 röd lök
- 1 näve färsk basilika
- 1 knippe färsk bladspenat
- 250 gram plommontomater
- 20 gram pesto
- 1 msk vatten/ spat från mozzarellan
- 1 msk pinjenötter
- salt
- peppar
- flingsalt
Tillbehör:
- Färskt bröd
Är sommaren påväg bort? Jag vet inte, men jag vet att den här ljumna pesto- och mozzarellasalladen passade väldigt bra den här regniga måndagen.
Gör så här:
- Hacka paprikan och löken i strimlor och stek dem så de blir lätt mjuka. Salta och peppra
- Lägg peston och vatten/ spad i en skål och rör om. Dela tomaterna i halvor och lägg dem i samma skål.
- Hacka upp basilikan och blanda en del med tomaterna och peston om spara resten att toppa med
- Rosta pinjenötterna snabbt i pannan när paprikan och löken är färdiga
- Lägg bladspenaten i botten på 2 tallrikar och lägg på paprikan och löken ovanpå. Därefter lägger du över tomaterna och toppar med osten. Ringa över peston som finns kvar i skålen och toppa med nötterna, resten av basilikan och flingsalt