Ljummen pesto- och mozzarellasallad

IMG_7343

2 port

20 min

  • 250 gram Lidl Linsest mozzarella 8,5% fett
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 röd lök
  • 1 näve färsk basilika
  • 1 knippe färsk bladspenat
  • 250 gram plommontomater
  • 20 gram pesto
  • 1 msk vatten/ spat från mozzarellan
  • 1 msk pinjenötter
  • salt
  • peppar
  • flingsalt

Tillbehör:

  • Färskt bröd

Är sommaren påväg bort? Jag vet inte, men jag vet att den här ljumna pesto- och mozzarellasalladen passade väldigt bra den här regniga måndagen.

Gör så här:

  1. Hacka paprikan och löken i strimlor och stek dem så de blir lätt mjuka. Salta och peppra
  2. Lägg peston och vatten/ spad i en skål och rör om. Dela tomaterna i halvor och lägg dem i samma skål.
  3. Hacka upp basilikan och blanda en del med tomaterna och peston om spara resten att toppa med
  4. Rosta pinjenötterna snabbt i pannan när paprikan och löken är färdiga
  5. Lägg bladspenaten i botten på 2 tallrikar och lägg på paprikan och löken ovanpå. Därefter lägger du över tomaterna och toppar med osten. Ringa över peston som finns kvar i skålen och toppa med nötterna, resten av basilikan och flingsalt
Emma Cedborger

Lämna en kommentar