Abborrcarpaccio

Abborcarpaccio_foto_TiinaTahvanainen

4 pers

30 min

Ingredienser:

  • 500 g abborrfilé, byxad
  • 1 st gurka
  • 1 st rödlök
  • Ljust bröd
  • Salt

Tomatfilé

  • 4 st tomater
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 msk olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung
  • Nymalen svartpeppar

Abborrcarpaccio är en ljuvlig förrätt att servera exempelvis på ett bröllop. De skållade tomaterna, den skalade gurkan och de ljusa abborrfiléerna ger rätten en härligt pastellig ton.

Följ gärna Micke på hans sociala medier 🙂

Youtube: HÄR 

Instagram: HÄR

Facebook: HÄR

Gör så här:

Salta abborrfiléerna lätt och lägg dem på en bit plastfolie. Rulla ihop filéerna till en rulle.

Lägg abborrullen i frysen och vänta tills den fryst till en aning.

 

Gör tomatfiléer genom att skära ett kryss i skinnet på tomaterna. Doppa tomaterna snabbt i kokande vatten och kyl sedan ned dem i ett isbad. Avlägsna skinnet och skär varje tomat i sex delar. Ta bort kärnhusen. Nu återstår endast tomatfiléer.

Mixa senap, olja, vinäger, honung och svartpeppar. Skär tomatfiléerna i skivor och doppa dem i den mixade dressingen.

 

Skala gurkan och dela den på längden. Dela även halvorna på längden. Ta bort kärnhuset och skär sedan gurklängderna i två centimeters kuber.

Baka brödsmulor i 160 grader i 10 minuter, så att de är krispiga.

Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Vänd löken nittio grader och skär åter tunna skivor, så att resultatet blir minimala lökbitar.

 

Skär upp abborren direkt på tallrikarna med hjälp av en kniv eller skärmaskin.

Strö löken över carpaccion och häll över vinägretten som användes till tomaterna.

Strö också över brödkrutongerna.

Dekorera med dill och smörgåskrasse.

Lämna en kommentar