Ägg- och skinkröra i bröd

FA73F8AD-17FB-4192-8F9F-77C5BF78B96C

2 port

15 min

  • Valfritt bröd
  • 5 ägg
    - 3 hela ägg och 2 äggvitor
  • 100 gram skinka
  • 4 msk fettfri yoghurt
  • 2 msk lättmajonäs
  • 1/2 rödlök
  • 1 tomat
  • Salt
  • Citronpeppar

Tillbehör:

  • Valfria grönsaker

Ni vet när kylskåpet svämmar över men till synes finns inget att äta. Så var det för mig idag, jag började riva runt lite och hittade både det ena och det andra vilket resulterade i en supergod middag som även skulle vara praktisk att ha med på utflykt! Receptet är som sagt gjort på sånt som många har hemma och går supersnabbt att slänga ihop.

Gör så här:

  1. Koka äggen hårdkokta och kyl ner dem.
  2. Hacka upp äggen, skinkan, löken och tomaten i små bitar. Jag tog bort två gulor för smakens skull och för att få ner fetthalten.
  3. Blanda yoghurten och majonäsen i en skål.
  4. Rör ner alla ingredienser och krydda efter smak.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar