Älgskavswrap med yoghurtsås och persiljeolja

4 pers
45 min
Ingredienser
Älgskav:
- 400 g Älgskav
- 1 msk Paprika krydda
- 1 msk Cayennepeppar
- 1 msk Torkad timjan
- 1 msk Spiskummin
- 2 tsk Salt
- 2 tsk Peppar
- 1,5 dl Vatten
- 0,5 dl Neutral olja
Yoghurtsås:
- 3 dl Turkisk yoghurt
- 1 msk Flytande
- 1/2 Kruka timjan
- 1 st Lime
- Salt
- Peppar
Persiljeolja:
- 3 dl Neutral olja
- 1 Kruka Persilja
- 1 Vitlök
- Salt
Tillbehör:
- 4 dl Riven rödkål
- 4 dl Fint skuren svartkål
- 4 dl Ruccula
- 1 st Morot
- 10 st Körsbärstomater
- 2 dl Syrad rödlök
- 1 Näve solrosgroddar
- 1 st Silverlök
- 1 dl Rostad lök
- 4-8 st tortillabröd
Detta är mat som jag verkligen gillar. Anledningen är att det är lätt att tillaga samt att den går otroligt bra att laga utomhus och att rätten förändras enkelt genom att bara byta ut grönsakerna till några andra sorter. Ta dina favoritgrönsaker eller det du har i kylen.
Gör så här:
Yoghurtsås
Blanda samtliga ingredienser till yoghurtsåsen, använd resten på hela limen samt juicen av halva, smaka av med salt samt peppar och eventuellt mer lime juice.
Örtolja
Värm oljan något. Lägg samtliga ingredienser i en blender och slå på oljan. Mixa till en slät olja, smaka av med salt.
Tillbehör
Skär ner grönsakerna i önskad storlek.
Älgskaven
Tillsätt olja i en het stekpanna, ha i skaven och stek till det fått färg. Tillsätt kryddorna och vattnet. Låt puttra något.
Server allt i ett tortillabröd och snåla inte med såserna eller den syrade rödlöken.