Älgskavswrap med yoghurtsås och persiljeolja

P1020356

4 pers

45 min

Ingredienser

Älgskav:

  • 400 g Älgskav
  • 1 msk Paprika krydda
  • 1 msk Cayennepeppar
  • 1 msk Torkad timjan
  • 1 msk Spiskummin
  • 2 tsk Salt
  • 2 tsk Peppar
  • 1,5 dl Vatten
  • 0,5 dl Neutral olja

Yoghurtsås:

  • 3 dl Turkisk yoghurt
  • 1 msk Flytande
  • 1/2 Kruka timjan
  • 1 st Lime
  • Salt
  • Peppar

Persiljeolja:

  • 3 dl Neutral olja
  • 1 Kruka Persilja
  • 1 Vitlök
  • Salt

Tillbehör:

  • 4 dl Riven rödkål
  • 4 dl Fint skuren svartkål
  • 4 dl Ruccula
  • 1 st Morot
  • 10 st Körsbärstomater
  • 2 dl Syrad rödlök
  • 1 Näve solrosgroddar
  • 1 st Silverlök
  • 1 dl Rostad lök
  • 4-8 st tortillabröd

 

Detta är mat som jag verkligen gillar. Anledningen är att det är lätt att tillaga samt att den går otroligt bra att laga utomhus och att rätten förändras enkelt genom att bara byta ut grönsakerna till några andra sorter. Ta dina favoritgrönsaker eller det du har i kylen.

Gör så här:

Yoghurtsås

Blanda samtliga ingredienser till yoghurtsåsen, använd resten på hela limen samt juicen av halva, smaka av med salt samt peppar och eventuellt mer lime juice.

Örtolja

Värm oljan något. Lägg samtliga ingredienser i en blender och slå på oljan. Mixa till en slät olja, smaka av med salt.

Tillbehör

Skär ner grönsakerna i önskad storlek.

Älgskaven

Tillsätt olja i en het stekpanna, ha i skaven och stek till det fått färg. Tillsätt kryddorna och vattnet. Låt puttra något.

Server allt i ett tortillabröd och snåla inte med såserna eller den syrade rödlöken.

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar