Allt-i-ett pasta med broccoli och citron

IMG_3003

4 port

20 min

  • 200 gram pasta
  • 2 broccolihuvud
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1,5 msk olivolja
  • 250 gram parmesan
  • 1 färsk citron
  • salt
  • peppar

Jag kan förstår att du tittar lite skeptisk på det här receptet för till synes så innehåller det knappt några ingredienser, men smakerna tillsammans blir både gott och fräscht med citronen. Dessutom lagas allt i en kastrull och går extremt fort!

Gör så här:

  1. Koka upp en kastrull med riktigt och välsaltat vatten
  2. Hacka under tiden upp broccolin i mindre kvistar
  3. Lägg ner pastan i vattnet och låt koka halva sin koktid, då lägger du även ner broccolikvistarna och koka ca 3-4 min till
  4. Häll av vattnet men spara ca 2 dl i botten av kastrullen eller i en skål på sidan
  5. Lägg tillbaka pastan, broccolin och det pastavatten du svarat
  6. Riv parmesanen fint
  7. Pressa ner vitlökarna, halva citronen, häll över oljan och 2/3 av den rivna osten och blanda runt allt
  8. Fördela i skålar och toppa med parmesan och en skiva citron vid servering
Emma Cedborger

Lämna en kommentar