Amanda Wiger

Vem fan är det här tänker ni? Jo det ska jag berätta. Amanda Wiger heter jag och kommer ge er recept som domineras av det finaste vi har här i livet - smör, ost och majo.

Och jag då? 27 år gammal, ful i munnen, långt i från måttlig och spiller jämt. Startade kontot Wigersmat på Instagram där smårätter varvas med svordomar, pastor och sås i mängder.

Se recepten som riktlinjer. Det viktigaste är att smaka av - är det svingott är det rätt.

amandaprof

Sås på bakad fetaost, vitlök och rosmarin

Av Amanda Wiger | augusti 4, 2020

Otrolig sås som passar till allt utom pannkakor. Jag åt den till grillat och det var kanon.

Kålsallad med kålrabbi, dijondressing och lagrad ost

Av Amanda Wiger | augusti 4, 2020

Kålsallad med kålrabbi, dijondressing och lagrad ost rca 6 personer 10 min Ingredienser: 1 knippe svartkål eller grönkål 1 kålrabbi…

Zucchinisallad med kräm på creme fraiche, citron och persilja. Toppad med chili och parmesan.

Av Amanda Wiger | juli 23, 2020

Zucchinisallad med kräm på creme fraiche, citron och persilja. Toppad med chili och parmesan 6 personer 15 min 1-2 zucchini…

Risotto med bakad tomat, buffelmozzarella, surdegskrutonger och örtolja

Av Amanda Wiger | juli 19, 2020

Hemligheten bakom en god risotto är 100% smörmängden. Allt annat är ljug. Denna risotto får även köttälskaren att glömma bort att den ej innehåller kött.

Skaldjurspaella med musslor, räkor och chorizo

Av Amanda Wiger | juli 11, 2020

Skaldjurspaella med blåmusslor, räkor och chorizo 7 pers 50 min Ingredienser: 1.5 gul lök 2-3 vitlöksklyftor 1-2 röda, färska chili…

Grillad majskolv med brynt vitlökssmör och tryffelpecorino

Av Amanda Wiger | juli 9, 2020

Bland det enklare och godare man kan stoppa i sig. Laga och håva in komplimanger på grillmiddagen utan att bränna ut dig själv. Perfekt.

Pasta med bakad fetaost och tomat

Av Amanda Wiger | juli 6, 2020

Vid det här laget är de flesta bekanta, eller som i mitt fall besatta av bakad fetaost i ett knyte med tomater, vitlök och ett bad av olivolja. Jag kände att jag måste göra något mer med denna ljuva skapelse. Inte helt otippat landade det i en pasta.

Kronärtskockspasta med smör, citron och parmesan

Av Amanda Wiger | juli 6, 2020

Mitt bästa påfund. Går lika fort att laga som pastan tar att koka och blir fruktansvärt gott! Har hört att flertalet barn uppskattar denna rätt vilket kan vara en bonus om man har några sådana.

Citronmarinerad zucchinisallad med buffelmozzarella och nektarin

Av Amanda Wiger | juli 6, 2020

När man vill ha något fräsch men inte för fräscht för man vill också ha ost? Exakt den salladen har vi här! Ät som tillbehör till precis vad som helst.

Rostad potatis med smält chili- och vitlökssmör, gräddfil, Västerbotten och persilja

Av Amanda Wiger | juli 6, 2020

Den här potatisen är som att äta chips och dipp fast i mat-form och med ost dessutom. Bättre än så blir det knappast. Behöver jag säga mer? Servera till allt som landar på grillen i sommar.