Amanda Wiger

Vem fan är det här tänker ni? Jo det ska jag berätta. Amanda Wiger heter jag och kommer ge er recept som domineras av det finaste vi har här i livet - smör, ost och majo.

Och jag då? 27 år gammal, ful i munnen, långt i från måttlig och spiller jämt. Startade kontot Wigersmat på Instagram där smårätter varvas med svordomar, pastor och sås i mängder.

Se recepten som riktlinjer. Det viktigaste är att smaka av - är det svingott är det rätt.

amandaprof

Svamprisotto med skogschampinjoner, ostronskivling, krutonger och syrlig persiljeolja

Av Amanda Wiger | mars 1, 2021

Svamprisotto med skogschampinjoner, ostronskivling, krutonger och syrlig persiljeolja 4 personer 60 minuter Ingredienser: 4 dl risottoris 500 g skogschampinjoner 300…

Räktaco med rostad tomat- och paprikasalsa, aioli och fetaost

Av Amanda Wiger | februari 27, 2021

Räktaco med rostad tomat- och paprikasalsa, aioli och fetaost 4 personer 60 minuter Ingredienser: 500 g Vannameiräkor (scampi, MSC-märkta) 2…

Lammracks med rostad potatis, bakad fetaostkräm och smörig sky

Av Amanda Wiger | januari 30, 2021

Lammracks med rostad potatis, bakad fetaostkräm och smörig sky 4 personer 75 min Lamm + sky: 800 g lammracks 1…

Kronärtskockskrokett med mozzarella

Av Amanda Wiger | januari 27, 2021

Kronärtskockskrokett med mozzarella 30 minuter ca 12 bollar 1 mozzarella, 125 g avrunnen vikt 1/2 burk naturella kronärtskockhjärtan (240 g…

Ankbröst med rostad pumpapuré, flower sprouts, kålrabbi och smörig rödvinssky

Av Amanda Wiger | januari 26, 2021

Ankbröst med rostad pumpapuré, flower sprouts, kålrabbi och smörig rödvinssky 3 personer 70 min Ingredienser: 500 g ankbröst 1 kvist…

Pasta med ostronskivling och brynt vitlökssmör

Av Amanda Wiger | januari 24, 2021

Pasta med ostronskivling och brynt vitlökssmör 2 personer 20 min Ingredienser 250 g ostronskivling 3 dl vispgrädde 75 g smör…

Toast Skagen

Av Amanda Wiger | januari 20, 2021

Toast Skagen 30 min 2 personer 500 g räkor ca 1 msk creme fraiche ca 2 msk majonäs 1 kruka…

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, löjrom och brynt citronsmör

Av Amanda Wiger | januari 18, 2021

Lyxig förrätt med pilgrimsmusslor och löjrom!

Katsu sando

Av Amanda Wiger | januari 17, 2021

Katsu sando är en japansk macka, här med pankofriterat fläsk, limemarinerad rödkål och srirachamajo.

Kronärtskocksrisotto med brynt vitlökssmör och krutonger

Av Amanda Wiger | januari 14, 2021

Enkelt recept men perfekt om du vill imponera!