Amanda Wiger

Vem fan är det här tänker ni? Jo det ska jag berätta. Amanda Wiger heter jag och kommer ge er recept som domineras av det finaste vi har här i livet - smör, ost och majo.

Och jag då? 27 år gammal, ful i munnen, långt i från måttlig och spiller jämt. Startade kontot Wigersmat på Instagram där smårätter varvas med svordomar, pastor och sås i mängder.

Se recepten som riktlinjer. Det viktigaste är att smaka av - är det svingott är det rätt.

amandaprof

Krispig kycklinglårfilé med gruyèrekräm och rostad tomatsalsa

Av Amanda Wiger | november 9, 2020

Krispig kycklinglårfilé med gruyèrekräm och rostad tomatsalsa Ingredienser: 4 personer 1h Pankofriterad kycklinglårfilé: 4 kycklinglårfiléer mjöl ägg panko 1 msk…

Ndujapasta

Av Amanda Wiger | november 2, 2020

Nduja är en bredbar salami med hetta och massa smak! Finns i välsorterade matbutiker/delikatessbutiker.

Tomatrisotto med bakade tomater och burrata

Av Amanda Wiger | september 14, 2020

Tomatrisotto med bakade tomater och burrata 4-5 personer Ingredienser: 2 schalottenlökar 3-4 vitlöksklyftor 1/2 liten fänkål, ca 1 dl hackad…

Gräddig pasta med smörstekt ostronskivling, karamelliserad silverlök och pecorino

Av Amanda Wiger | september 6, 2020

Grädde, ost, svamp och karamelliserad lök. Kan ju inte bli annat än kanon?

Pasta med rostad zucchini, chèvre och citron

Av Amanda Wiger | augusti 27, 2020

Krämigt och ostigt men ändå syrligt och lite lite fräscht. Men mest ostigt.

Padrones med parmesan- och färskostkräm

Av Amanda Wiger | augusti 27, 2020

Passar perfekt att mata gästerna med innan middagen. Alternativt som ett komplement vid plockmat eller smårätter!

Högrevsburgare med cheddar, jalapeñomajo och karamelliserad lök

Av Amanda Wiger | augusti 19, 2020

En hamburgare precis som den ska vara. Dvs helt fri från grönsaker med massa ost och sås!

Burrata med smörstekta persikor, tomat, krutonger och mynta

Av Amanda Wiger | augusti 17, 2020

Burrata med tomater i smör, stekta persikor och krutonger 6 personer 20 min Ingredienser: 2 förpackningar burrata 4 st paraguayo,…

Kantarellpasta

Av Amanda Wiger | augusti 10, 2020

Att mixa en del av svampen och reducera ner grädden separat lyfter verkligen receptet även fast det kan ses som lite krångligare. Men det är absolut värt det!

Rostad potatis med parmesankräm, riven parmesan och grillad citron

Av Amanda Wiger | augusti 5, 2020

Vi åt upp hela fatet på tre personer. Vilket säger en hel del om hur otrolig den är.

Glöm inte den grillade citronen (som jag gjorde på bilden) och pressa över den på potatisen vid servering – den lyfte hela rätten!