Äppelpajkladdkaka

Kladdkaka
Du behöver:
150 g smör
3 ägg
1,25 dl kokossocker
1,5 dl mandelmjöl
0,75 dl majsmjöl
0,5 msk malen kardemumma
Äppelfyllning
Du behöver:
1 stort äpple
1 msk kanel
1 msk agavesirap
Lite smör
Smulpaj
Du behöver:
75 g rumsvarmt smör, mjukt
3 dl glutenfria havregryn
0,5 dl kokossocker
0,5 dl agavesirap
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Smält smöret till kladdkakan och låt det svalna en aningen.
3. Rör ner ägg, kokossocker, mandelmjöl, majsmjöl och kardemumma.
4. Klä en springform (20 cm) och häll i smeten. Ställ åt sidan.
5. Stek samtliga ingredienser till äppelfyllningen på medelvärme tills äpplena mjuknat. Fördela äpplena jämnt över kladdkakan.
6. Nyp ihop alla ingredienser till smulpajen och strö ut det över äpplena.
7. Grädda äppelpajkladdkakan i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Ställ in kakan i kylen, minst 6 timmar men gärna över natten.
8. Servera med grädde eller glass, ät och njut!
Hej! Låter ljuvligt. Kan man byta ut majsmjölet? Vad rekommenderar du isåfall ?
Hej Jozefin!
Det borde funka fint att byta ut mot rismjöl eller durramjöl 🙂