”Asiatisk” entrecôtesallad

P1000638

4 Pers

45 min

Ingredienser

  • 600g Entrecôte
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning

Sallad:

  • 300 g Risnudlar
  • 10 st Sugarsnaps
  • 1 1/2 dl Skuren grönkål
  • 10 st Körsbärstomater
  • 8 st Sparrisar
  • 1/2 Silverlök
  • 1/2 Fänkål
  • Dressing:
  • saft från 2st lime
  • 3 msk Fisksås
  • 1 msk Risvinäger
  • 1 msk Soja
  • 2 msk Sesamolja
  • 5 Droppar worcestersås
  • 1 msk Hackad vitlök
  • 1 msk Socker
  • 1 msk Hackad röd chili

Till min sambos lycka blev denna kylskåpsrensning en asiatiska nudelsallad med entrecôte. Vilket är en av många favoriträtter vi har här hemma. Anledningen till att just denna är en favorit är att den såklart är god men också väldigt enkel samt att det går att variera i oändlighet. Byt köttet mot fisk, kyckling, halloumi eller varför inte tofu. Grönsakerna kan du ta det du har.

Gör så här:

Börja med dressingen!! Blanda samtliga ingredienser och låt det stå och dra ett tag. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär grönsakerna i strimlor eller önskad storlekar. Blanda grönsakerna med dressingen. Salta och peppra entrecoten. Stek i olja till en innertemp på 48 grader och låt köttet vila i ca 5-10min. Då bör det komma upp i en temperatur på ca 55 grader (medium). Blanda dressingsblandningen med nudlarna och lägg upp. Skär entrecôten och toppa nudlarna med denna.

Servera.

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar