Asiatisk nudelsallad

Asiatisk nudelsalad

4 pers

30 min

Ingredienser

  • 300 g risnudlar
  • 300 g friterad tofu
  • 1 1/2 dl skuren grönkål
  • 1 1/2 dl skuren vitkål
  • 1/2 röd lök
  • 1 st morot
  • 1/2 st gurka
  • 1 st salladslök
  • 1 st röd chili
  • 10 st sugarsnaps
  • 1 kruka koriander

Dressing

  • saft från 2st lime
  • zest från 1 st lime
  • 1 msk Fisksås
  • 2 msk chinkiang vinäger
  • 1 msk Soja
  • 1,5 msk Sesamolja
  • 2 st vitlökskluftor
  • 1 msk socker
  • 1 msk hackad röd chili
  • 2 cm riven ingefära
  • 1 msk olivolja

Denna rätt är helt klart min favorit rätt när det kommer till vardagsrätter. Den går snabbat och är otroligt god. Det som också är väldigt härlig är med denna rätt är att den går att variera i all oändlighet. Du kan göra den vegetarisk, vegansk eller med kött, fiska eller fågel. Vill du se mig göra denna rätt så hittar du det på min youtube-kanal HÄR.

Gör så här:

Börja med dressingen!! Blanda samtliga ingredienser och låt det stå och dra ett tag. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär grönsakerna i strimlor eller önskad storlekar. Blanda grönsakerna med dressingen. Stek tofun i rikligt med olja och till den fått färg. Blanda tofun med dressingblandningen samt nudlarna och lägg upp.

Garnera med tunt skrev chili och salladslök.

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar