Asiatisk råbiff med gochujangmajo och limemarinerad kålrabbi

Ingredienser:
4 personer
30 minuter
- 500 g nötkött av fin kvalité
- 200 g shiitakesvamp
- 2 msk smör
- 1.5 msk japansk soja
- 1 kålrabbi
- 1 lime
- 1.5 dl majonäs
- 1-2 msk gochuyang (sriracha eller annan chili går bra)
- 2 tsk sesamolja
- salt
- svartpeppar
- svarta sesamfrön till topping
- koriander till topping
Serveras antingen som en förrätt eller varmrätt med pommes frites till!
Gör så här:
Hacka köttet i så små bitar du kan. Blanda med sesamolja, salt och svartpeppar. Låt stå kallt.
Blanda majonäs med gochuyang, smaka av med 1 tsk limesaft och salt.
Skala och finhacka kålrabbin. Smaksätt med saften från en halv lime + limezest.
Fräs svampen i smör tills den får ordentligt med yta. Häll i soja. Smaka av om du behöver salta.
Lägg upp råbiffen i botten, toppa med kålrabbi, majo, svamp, koriander och sesamfrön!