Asiatisk råbiff med gochujangmajo och limemarinerad kålrabbi

IMG_8631 (2)

Ingredienser:

4 personer

30 minuter

  • 500 g nötkött av fin kvalité
  • 200 g shiitakesvamp
  • 2 msk smör
  • 1.5 msk japansk soja
  • 1 kålrabbi
  • 1 lime
  • 1.5 dl majonäs
  • 1-2 msk gochuyang (sriracha eller annan chili går bra)
  • 2 tsk sesamolja
  • salt
  • svartpeppar
  • svarta sesamfrön till topping
  • koriander till topping

Serveras antingen som en förrätt eller varmrätt med pommes frites till!

Gör så här:

Hacka köttet i så små bitar du kan. Blanda med sesamolja, salt och svartpeppar. Låt stå kallt.

Blanda majonäs med gochuyang, smaka av med 1 tsk limesaft och salt.

Skala och finhacka kålrabbin. Smaksätt med saften från en halv lime + limezest.

Fräs svampen i smör tills den får ordentligt med yta. Häll i soja. Smaka av om du behöver salta.

Lägg upp råbiffen i botten, toppa med kålrabbi, majo, svamp, koriander och sesamfrön!

Lämna en kommentar