Bakad potatis med kyckling- och tonfiskröra

2731E7EA-F3BF-4F12-AA1F-B6CECFB89E81

4 port

15 min + tid i ugnen

  • 4 bakpotatisar (ca 200-250 gram/ st)

Tonfiskröra:

  • 1 burk tonfisk i vatten (200 gram)
  • 1/2 liten rödlök
  • 2 dl fettfri yoghurt
  • 2 msk lättmajonäs
  • Citron
  • Dill

Kycklingröra:

  • 200 gram färdiggrillad kyckling
  • 1,5 dl fettfri yoghurt
  • 2 cm purjolök
  • 1/4 mindre rödlök
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
  • 1 tsk kycklingfond
  • ev. en skvätt lättmjölk för krämigare koncistens
  • salt
  • vitpeppar

Idag bjuder jag på ett mättande recept, eller egentligen två, med bakad potatis och olika smakrika och krämiga röror.

Välj den snabblagade varianten i micron eller baka under längre tid i ugnen. Rörorna slänger du ihop på 10-15 min.

Gör så här:

  1. Starta ugnen och sätt den på 225 grader. (Alt. spar dig tid och kör potatisen i micron, då behöver du inte starta ugnen)
  2. Picka hål i potatisen med en gaffel eller potatissticka.
  3. Kör in i ugnen på en plåt i ca 50-60 min (alt. på full effekt i micron ca 12-15 min)
  4. Hacka rödlöken och blanda ner med övriga ingredienser till tonfiskröran.
  5. Hacka upp lite mer rödlök och även purjolök.
  6. Strimla kycklingen och blanda ner alla ingredienser till kycklingröran i en annan bunke. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Använd en skvätt mjölk vid behov för att reglera krämigheten i rörorna.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar