Banan & Kesoplättar

IMG_7476

Vet ni, dessa plättar görs i ugnen istället för på spisen! Hur bra? Det finns väl så mycket roligare saker att göra än att stå och steka plättar, visst? Dessutom är dom väldigt goda!

Smeten fungerar lite som ugnspannkaka. Med andra ord så reser sig plättarna rejält i ugnen på sjunker ihop när dom kommer ut. Så bli inte oroliga när detta sker! Det är så det ska vara.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 10 pannkakor
Du behöver:

250
gram keso
1 liten banan (100 gram)
3 ägg
1,5 msk fiberhusk (mald psyllium)
1 tsk vaniljsocker
Två nypor salt

Gör såhär
1Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Mixa samman samtliga ingredienser till plättarna och låt smeten stå och svälla i cirka 5 minuter.
3. Klicka ut smeten på en klädd bakplåt och grädda plättarna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
4. Låt svalna lite - ät och njut!

 

Lämna en kommentar