Bananbröd
Bananbröd

ca 60 min (inkl tid i ugnen)
- 2 mogna bananer
- 2 ägg
- 2 dl grahamsmjöl
- 5 dl havregryn
- 2,5 dl naturell (eller vanilj) kvarg
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl grovt hackade hasselnötter
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk bikarbonat
Bananbröd är helt perfekt att baka när det blir lite övermogna bananer liggandes hemma. Jag gillar att blanda ner lite nötter i också för att få till en bra crunch.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa äggen pösiga i en bunke
- Skala och mosa bananerna tillsammans med kvargen
- Mixa havregrynen (jag använder stavmixer) och blanda sedan ner övriga torra ingredienser
- Blanda ihop med banansmeten
- Smörj en form med lite olja eller klä in med bakplåtspapper
- Häll ner smeten och kör längst ner i ugnen ca 50 min