Bananbröd

Bananbröd

IMG_3229

ca 60 min (inkl tid i ugnen)

  • 2 mogna bananer
  • 2 ägg
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 5 dl havregryn
  • 2,5 dl naturell (eller vanilj) kvarg
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl grovt hackade hasselnötter
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk bikarbonat

Bananbröd är helt perfekt att baka när det blir lite övermogna bananer liggandes hemma. Jag gillar att blanda ner lite nötter i också för att få till en bra crunch.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa äggen pösiga i en bunke
  3. Skala och mosa bananerna tillsammans med kvargen
  4. Mixa havregrynen (jag använder stavmixer) och blanda sedan ner övriga torra ingredienser
  5. Blanda ihop med banansmeten
  6. Smörj en form med lite olja eller klä in med bakplåtspapper
  7. Häll ner smeten och kör längst ner i ugnen ca 50 min
Emma Cedborger

Lämna en kommentar