Bananglass med salta jordnötter & kolasås

Bananjordnötsglass bakalite.se 1

Glass som inte kräver glassmaskin men ändå blir sådär silkigt len är en favorit här hemma.

Jag mixade bananerna med en stavmixer för att verkligen få dem mosade. De bananer jag använder är precis mogna, inte övermogna, men jag gissar att det är en smaksak och går lika bra med båda varianterna.

Det är lätt att variera smaksättning och det har jag gjort tidigare:

Kaffeglass
Kolaglass med jordnötter
Karamellglass med pekannötter
Salt lakritsglass
Glass med ljus & mörk choklad
Glass med hasselnötskräm
Chokladglass
Banoffee Pie glass

Dags att sätta igång!

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

Banan- och jordnötssglass

6 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
2 st stora bananer (gärna helt gula)
150 g jordnötter
1 dl kolasås

Instruktioner:

1. Vispa grädden fluffig.

2. Blanda med sötad kondenserad mjölk.

3. Mixa bananerna med mixerstav eller mosa dem ordentligt.

4. Tillsätt och rör slätt.

5. Blanda jordnötter med kolasås.

6. Häll glassmeten i en form, 2 liter.

7. Skeda ner det mesta av jordnötterna och rör om något.

8. Toppa med de sista av jordnötterna.

9. Ställ i frysen att stelna, gärna i fem timmar.

10. Låt stå framme i tio minuter före servering.

 

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar