Bananapannkaka i ugn

IMG_7446

Bananpannkakor, ett av mina favoritmellanmål! Istället för att stå och steka dom för hand så gör jag en enda stor pannkaka i ugnen vilket sparar mig massor med tid. Helt ärligt, denna variant är nog godare?

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Du behöver:
3 stora och mogna bananer
4 ägg
1 msk honung
1 msk smält smör
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Smöra en rektangulär form (cirka 26 x 15 cm).
3. Mixa två av bananerna med resterande ingredienser till en slät smet och häll smeten i formen.
4. Dela den tredje bananen på längden och lägg i smeten.
5. Grädda pannkakan i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
6. Låt svalna en aningen innan servering.

Lämna en kommentar