Bananscones

IMG_6616

Åh! Hur gott är det inte med sones till frukost? Dessa är helt glutenfria, väldigt enkla att göra och bara helt fantastiska. Jag har redan hunnit göra tre omgångar här hemma!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till 6 frallor
Du behöver:
2 stora bananer
2 ägg
1 msk honung
1,5 dl glutenfria havregryn
1,5 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
En nypa salt

Gör såhär:
1. Sätt ungen på 200 grader varmluft.
2. Mixa banan, ägg och honung.
3. Blanda ihop resten av ingredienserna i en annan skål. Vänd sedan ner dom i banansmeten. Låt smeten svälla i cirka 5 minuter.
4. Klicka ut 6 stycken scones på en klädd bakplåt och grädda sconesen i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg.

Lämna en kommentar