Banoffeepajglass, eller bananglass med kolasås & kakor

Banoffee glass bakalite.se 2

Glass som inte kräver glassmaskin men ändå blir sådär silkigt len, det är en favorit här hemma. Det är lätt att variera smaksättning och det har jag gjort tidigare:

Kaffeglass
Kolaglass med jordnötter
Karamellglass med pekannötter
Salt lakritsglass
Glass med ljus & mörk choklad
Glass med hasselnötskräm
Chokladglass

Här har jag tillsatt banan i glassmeten och det blev om möjligt ännu lenare, så himla gott att jag redan gjort en till variant med banan. Den kommer upp senare.

Jag mixade bananerna med en stavmixer för att verkligen få dem mosade. De bananaer jag använder är precis mogna, inte övermogna, men jag gissar att det är en smaksak och går lika bra med båda varianterna.

Välj glutenfria kex för en glutenfri glass.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:
Bananglass

5 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
2 stora bananer
6 st Digestivekex eller liknande
1 dl kolasås eller dulce de leche

Instruktioner:

1. Vispa grädden fluffig.

2. Blanda med sötad kondenserad mjölk.

3. Mixa bananerna med en stavmixer eller mosa bananerna ordentligt.

4. Tillsätt och rör slätt.

5. Bryt sönder kexen i mindre bitar.

6. Häll hälften av glassmeten i en form, 1½ liter.

7. Häll kolasås över hela glassen och stick ner hälften av kexbitarna.

8. Häll på resten av glassen, tryck ner kexen och ringla över kolasås.

9. Ställ formen i frysen att stelna, minst fem timmar.

10. Ta fram minst 10 minuter före servering.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar