Banoffeepaj i glas

IMG_6678

En magiskt god Banoffeepaj i glas på mitt vis - glutenfri och naturligt sötad. Inte alls svår att göra och väldigt, väldigt uppskattat.

Både havrekripset och kolasåsen behöver svalna innan servering så förbered det gärna några timmar innan.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Krispigt havresmul
Du behöver:
50 g smör
2 dl glutenfria havregryn
0,5 dl honung

Kolasås
Du behöver:
50 gram smör
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl kokossocker
3 msk honung

5 dl vispgrädde
2 skivade bananer
50 gram riven mörk choklad

Gör såhär:
1. Krispigt havresmul - Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Smält smöret och rör ner havregryn samt honung. Smula ut smeten på en klädd bakplåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills smulet fått en fin gyllenbrun färg. Havresmulet känns inte krispigt när det kommer ut ur ugnen men stelnar så fort det svalnat.
3. Kolasås - Värm upp samtliga ingredienser i en kastrull. Sänk värmen och låt kolasåsen sjuda på låg värme i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Låt svalna helt i rumstemperatur.
4. Montering - Vispa grädden lätt. Varva havresmul, kolasås, banan, mörk choklad och vispgrädde i ett glas. Ät direkt!

Lämna en kommentar