Biff Rydberg a la Alvin

- 800 g oxfilé (gärna Gotlandsk)
- 10 potatisar
- 2 gula lökar
- Salt
- Peppar
- Smör
- Olja
Senapsgrädde:
- 2 dl vispad grädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk grovkornig senap med hela korn
- 1 tsk balsamicocreme
- 1 msk torkad dragon
- Salt
- Peppar
Tillbehör:
- 4 st äggulor
- Fint hackad persilja
Biff Rydberg är en personlig favorit och en riktig klassiker. Det här receptet är det jag alltid utgår ifrån. Ibland brukar jag däremot hoppa över det råa ägget ovanpå. I min variant använder jag oxfilé för att jag älskar oxfilé men annat nötkött som till exempel rostbiff går också bra. Lycka till!
Gör så här:
Senapsgrädde
Vispa grädden lätt och tillsätt övriga ingredienser till senapskrämen. Vispa ett par tag till och smaka av med salt och peppar.
Biff Rydberg
Skala lök och potatis.
Skär lök, potatis och kött i sockerbitsstora bitar. Stek löken på medelvärme i smör i ca 20 minuter tills den blir karamelliserad. Smaka av med salt, peppar, en nypa socker och en skvätt soja.
Hetta upp oljan och fritera potatisen någon minut tills den fått fin färg. Salta och håll varmt.
Stek köttet hastigt i smör och olja i en mycket het panna. Salta och peppra.
Servera tillsammans med äggula.