Big Mac

IMG_3760

2 port

15 min

  • 300 gram nötfärs (gärna 5%)
  • 2 hela + 2 underdelar hamburgarebröd
  • 4 salladsblad
  • 4 hamburgaregurkor
  • 2 skivor hamburgareost 16%
  • 8 msk finhackad gul lök
  • salt
  • peppar

Big Macdressing:

  • 30 gram lättmajonäs
  • 1 1/2 msk bostongurka
  • 1-2 msk fettfri yoghurt (valfritt)
  • 1 msk gul senap
  • 1/2 - 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 1/2 paprikapulver

TEMAVECKA: Mcdonalds
Den här veckan bjuder jag på 3 varianter från Mcdonalds meny. Idag får vi den klassiska Big Mac med dubbla lager burgare och tre lager bröd.

Under veckan hittar du även Veggie BBQ samt en variant av chicken nuggets med pommes och en currydippsås.

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan tills det är dags att montera burgaren
  2. Fördela färsen i fyra lite stora bollar och tryck lätt ut dem till burgare, salta och peppra
  3. Stek/ grilla på båda sidor till de får en fin yta
  4. Lägg på osten och om möjligt täck burgarna tills osten är smält
  5. Montera burgaren i ordningen; botten, dressing, 1 msk lök, salladsblad, burgare med ostskiva, botten, salladsblad, burgare, hamburgaregurka,1 msk hackad lök, dressing
Emma Cedborger

Lämna en kommentar