Blomkålssoppa med parmesan

blomkålssoppa med parmesan

2 personer

ca 20 minuter

  • 1/2 blomkålshuvud (Ca 400 g)
  • 2 medelstora potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 dl havregrädde (för matlagning)
  • 1 1/2 tsk äppelcidervinäger
  • ½ dl parmesan
  • Salt & peppar

 

Topping

  • Rostade frön & nötter
  • Chili- eller olivolja
  • Extra parmesan

 

Soppa kan vara underskattat men denna mina vänner är en smakupplevelse värd att prova! Det krämiga i blomkålen gifter sig fint med sältan i parmesanen och har du något bröd och salladsblad över hemma så rosta brödet och ringlar lite olivolja och vinäger över salladen så har du en finmiddag redo på 20 minuter.

Gör så här:

  1. Skär blomkålshuvudet i mindre bitar, dela och skala potatisarna och vitlöksklyftorna
  2. Lägg allt i en kastrull med vatten och koka under lock i ca 10 minuter, tills potatisen är mjuk
  3. Häll av en del av vattnet, så att det precis täcker potatisen och blomkålen
    3. Riv parmesan och lägg i grytan
  4. Häll i matlagningsgrädde, gurkmeja, vinäger och parmesanen och mixa allt till en slät soppa. Använder du en mixer istället för stavmixer så var försiktig då ett tryck kan bildas och locket fara av!
  5. Salta och peppra tills du är nöjd med smaken

Servera med en skiva rostat bröd, en sidosallad och strössla över rostade nötter eller frön

Lin Mellgard

Lämna en kommentar