Blondiebitar med pekannötter & choklad

Blondiebites pekan bakalite.se 5
Blondiebites pekan bakalite.se 1

Klassiska kondisbitar som brukade finnas i varje konditori är ett bakverk jag ibland saknar när jag ska fika på café. Visst finns det massor av roliga nyheter men just den där konsistensen och storleken av bakverk gillar jag.

Istället för att baka dem själv, även om jag faktiskt gjort en variant av en gammal goding som ska upp här vilken dag som helst, så gjorde jag en ny grej.

Kladdkakebitarna jag gjorde tidigare var väldigt populära så jag ville göra något liknande men annorlunda.

Det blev dessa småbitar baserade på vit choklad med pekannötter och mer choklad inuti. Doppade i mer choklad och toppade med mer nötter. Jo tack, det här är gott!

Den här gången doppade jag hela bitarna i choklad och det blev ju gott men så kladdigt. Sådant här finlir är inte för mig och du ser ju på bilden hur det ser ut efter en liten stund.

Värt det och uppätet.

Byt ut nötterna om du vill, välj ljus eller mörk choklad inuti och utanpå så avgör du själv smaken. Jag tog mörk choklad inuti och ljus utanpå.

Det går såklart bra att bara hälla chokladen ovanpå hela kakan och dela den efter det. Mindre kladd blir det åtminstone.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:
Blondies med pekannötter och choklad
ca 20 st

150 g smör
100 g vit choklad
2 st ägg
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
75 g mörk choklad
75 g pekannötter

Topping:
200 g choklad
5 g smör
25 g pekannötter

Instruktioner:

1. Finhacka den vita chokladen.

2. Smält smöret och tillsätt chokladen, rör om tills chokladen smält. Låt svalna något.

3. Klä in en form, ca 15 x 20 cm, med bakplåtspapper.

4. Sätt ugnen på 175 grader.

5. Rör ihop ägg och socker.

6. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

7. Tillsätt chokladsmöret och rör till en slät smet.

8. Grovhacka nötterna och chokladen och vänd ner i smeten.

9. Bred ut smeten i formen och jämna till.

10. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, kakan ska ha fått lite färg runt kanterna medan mitten knappt rest sig.

11. Låt svalna i plåten.

Topping:
12. Skär i bitar, ca 3 x 3 cm eller gör dem större om du vill.

13. Grovhacka och smält chokladen med smöret i en djup kopp eller skål.

14. Doppa kakbitarna i chokladen och ställ dem på en bricka med bakplåtspapper.

15. Strö över grovhackade nötter. Ställ i kylen att stelna.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar