Bönsallad med vitost

2 port
15 min
- 4 skivor pågen levain råg
- 1/2 rödlök
- 100 gram färdigtärnad vitost 3%
- 1/2 kruka mynta
- 50 gram ärtskott
- 2 dl frysta ärtor
- 100 gram sojabönor
- 1 msk smör att steka i
Dressing:
- 1 msk olivolja
- 1 lime, saften + skalet
- 1 tsk agavesirap
- salt
- svartpeppar
Kalla rätter såhär års och i den här värmen är perfekt att ha med som picnic till stranden eller på utflykten. Den här färdigtärnade apetina vitosten har blivit en favorit här hemma.
Gör så här:
- Skär brödet i tärningar och stek dem i lite smör
- Tina sojabönor och ärtor, du kan köra dem ett par minuter i en tallrik i micron och täckt med vatten
- Hacka myntabladen grovt och skala och skiva rödlöken tunt
- Blanda ihop alla ingredienser till salladen på ett stort fat
- Rör ihop ingredienserna till salladen och ringla den över salladen vid servering