Bönsallad med vitost

IMG_5299

2 port

15 min

  • 4 skivor pågen levain råg
  • 1/2 rödlök
  • 100 gram färdigtärnad vitost 3%
  • 1/2 kruka mynta
  • 50 gram ärtskott
  • 2 dl frysta ärtor
  • 100 gram sojabönor
  • 1 msk smör att steka i

Dressing:

  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, saften + skalet
  • 1 tsk agavesirap
  • salt
  • svartpeppar

Kalla rätter såhär års och i den här värmen är perfekt att ha med som picnic till stranden eller på utflykten. Den här färdigtärnade apetina vitosten har blivit en favorit här hemma.

Gör så här:

  1. Skär brödet i tärningar och stek dem i lite smör
  2. Tina sojabönor och ärtor, du kan köra dem ett par minuter i en tallrik i micron och täckt med vatten
  3. Hacka myntabladen grovt och skala och skiva rödlöken tunt
  4. Blanda ihop alla ingredienser till salladen på ett stort fat
  5. Rör ihop ingredienserna till salladen och ringla den över salladen vid servering
Emma Cedborger

Lämna en kommentar