Bountykladdkaka

_MG_1508

Detta recept är till alla era som älskar Bounty - En enda stor Bounty på en riktigt god kladdkaka. Sötad med mörk choklad, agavesirap, dadlar och lite vaniljsocker.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till en 20 cm springform
Kladdkaka
Du behöver:
125 g smör
18 färska och urkärnade dadlar
3 ägg
1 dl kakao
0,5 dl kokosmjöl
1 krm salt

Bounty
Du behöver:
50 g smör
250 ml krämig kokosmjölk på tetra pak
200 g riven kokos
3 msk agavesirap
0,5 msk vaniljsocker

Chokladganache 
Du behöver:
200 g mörk choklad (70% kakaohalt)
2 dl vispgrädde eller krämig kokosmjölk

 

 

Gör såhär:
1. Kladdkaka - Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform 20 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna en aningen. Mixa sedan ner dadlarna så gott det går.
3. Vänd ner resterande ingredienser och häll smeten i din springform. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Mitten ska fortfarande vara kladdig när kladdkakan är klar. Ju kladdigare desto godare! Låt svalna helt.
4. Bounty - Smält smöret och rör ner resterande ingredienser. Smeta ut bountyn över kladdkakan och låt den stelna lite.
5. Chokladganache - Hacka chokladen fint och lägg den i en värmetålig skål. Värm grädden tills den precis börjar koka och häll den över chokladen. Rör om tills du har en slät ganache och häll den över bountyn. Låt stelna helt i kylskåpet.
6. Ta fram bountykladdkakan 15 minuter innan servering - Ät och njut!

Lämna en kommentar