Brownie med After Eight tryffel

IMG_6791

En overkligt god brownie toppad med After Eight tryffel som ger en härlig mintsmak! Själva brownien är glutenfri och sötad med dadlar samt lite mörk choklad för att få en riktigt god och djup chokladsmak.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Brownie
Du behöver:
100 g smör
50 g mörk choklad (70% kakaohalt)
15 färska och urkärnade dadlar
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1 tsk espressopulver
2 krm salt

After Eight tryffel
Du behöver:
150g mörk choklad (70% kakaohalt)
12 After Eight
25 g smör
1 dl vispgrädde

Gör såhär:
1. Börja med brownien och sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme, låt svalna.
3. Mixa ner dadlarna så gott det går och tillsätt sedan äggen, mixa lite till.
4. Rör ner resterande ingredienser och häll smeten i en klädd brödform (1,5 liter).
5. Baka browninen i mitten av ugnen i cirka 18-20 minuter. Låt svalna helt.
6. Gör sedan After Eight Tryffeln - Hacka den mörka chokladen fint och bryt After Eight chokladen på mitten.
7. Lägg choklad, After Eight och smör i en värmetålig skål.
8. Koka upp grädden och häll den över chokladen och smöret. Rör om försiktigt tills chokladen smält helt.
9. Häll tryffeln över browninen och strö över lite flingsalt.
10. Låt stå i kylen i minst 3 timmar.
Skär upp i bitar, ät och njut!

1 Kommentar

  1. Birgitta den april 27, 2021 kl 19:26

    Jättegoda! Kommer göra detta recept igen. Blev uppskattat när jag bjöd på dessa. Håller flera dgr i kylen och går att frysa.

Lämna en kommentar