Brownie med cornflakes i salt kola

Till 8 generösa bitar
Brownie
Du behöver:
100 g smör
18 färska och urkärnade dadlar
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
Cornflakes i salt kola
Du behöver:
1,5 dl vispgrädde
50 g smör
0,5 dl honung
4 msk kokossocker
Flingsalt
2-3 dl glutenfria cornfalkes
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2. Smält smöret. Låt det svalna och mixa det sedan tillammans med dadlarna.
3. Mixa ner äggen och tillsätt därefter alla torra ingredienser.
4. Häll smeten i en klädd brödform (1,5 liter) och grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter.
5. Låt browninen stå i kylen i minst 2 timmar.
6. Koka upp vispgrädde, smör, honung och kokossocker och låt sedan kolan sjuda på låg värme i cirka 20 minuter. Rör om då och då.
7. Låt kolan svalna i någon minut och vänd sedan försiktigt ner cornflakesen.
8. Häll cornflakes-kolan över brownien och strö över lite flingsalt.
9. Låt browninen stå i kylen i minst 2 timmar till.
Går det att byta ut mandelmjölet till glutenfri mjölmix eller glutenfritt havremjöl? Och istället för kokossocker, kan man använda Nicks use like sugar?
Hej, hur gör jag om jag inte har varmluftsugn?
Hej Maria!
Då tar du 175 grader istället. Gräddningstiden kan bli något kortare. Brownien ska vara kletig i mitten och ha fasta kanter är den är klar 🙂