Brownie med jordnötssmörfrosting

IMG_0402

Ibland behöver man liksom inte säga så mycket. Bilden får tala för sig själv men jisses vad god denna blev! Choklad och jordnötssmör är en vinnande kombo och det är denna skapelse ett levande bevis på.

Det är klokt att göra själva brownien dagen innan servering så den får tid att sätta sig i kylen och bli lite extra god.

Du väljer själv om du vill använda dig av strösocker, sockerersättning eller björksocker. Alla tre alternativ funkar fint.

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till en brödform 1,5 liter
Brownie
Du behöver:
100 g smör
18 färska och urkärnade dadlar
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Jordnötssmörfrosting
Du behöver:
150 g krämig jordnötssmör
100 g philadelphiaost
75 g rumsvarmt smör, mjukt
0,5 dl strösocker/sockerersättning

Topping
Färska jordgubbar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en brödform (1,5 liter) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna en aningen. Mixa sedan ner dadlarna så gott det går.
3. Mixa ner äggen och tillsätt sedan resterande ingredienser till brownien och rör om med hjälp av en slickepott.
4. Häll smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Den ska ha fasta kanter och vara lite "gungig" i mitten.
5. Låt kakan svalna i kylen några timmar, gärna över natten.
6. Vispa ihop samtliga ingredienser till frostingen med hjälp av en elvisp.
7. Ta försiktigt ut brownien ur formen och lägg den på ett fat. Bre på ett rejält lager frosting över hela brownien och låt den stå ytterligare 2-3 timmar i kylen.
8. Toppa med färska jordgubbar - Ät och njut!

Lämna en kommentar