Brownie med vit choklad

Till 6 generösa bitar
Du behöver:
100 g smör
18 färska och urkärnade dadlar
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
75 g vit choklad
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Mixa smör och dadlar till en jämn smet.
4. Rör ner äggen och mixa i cirka 1 minut.
5. Tillsätt det torra ingredienserna och rör om till en klumpfri smet.
6. Smält den vita chokladen och rör försiktigt ner den i smeten (spara lite att ha på toppen).
7. Häll browniesmeten i en bröad brödform (1,5 liter) och ringla över lite vit choklad.
8. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter. Brownien ska fortfarande vara lite "gungig" i mitten.
9. Låt brownien svalna och stelna helt i formen, gärna i kylen några timmar.