Brownie med vit choklad

_MG_1431

En riktigt god och saftig brownie toppad med lite vit choklad. En favorit här hemma som jag bakat flertal gånger. Själva brownien är sötad med dadlar så väljer du en sockerfri vit choklad är den helt sockerfri!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till 6 generösa bitar
Du behöver:
100 g smör
18 färska och urkärnade dadlar
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
75 g vit choklad

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Mixa smör och dadlar till en jämn smet.
4. Rör ner äggen och mixa i cirka 1 minut.
5. Tillsätt det torra ingredienserna och rör om till en klumpfri smet.
6. Smält den vita chokladen och rör försiktigt ner den i smeten (spara lite att ha på toppen).
7. Häll browniesmeten i en bröad brödform (1,5 liter) och ringla över lite vit choklad.
8. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter. Brownien ska fortfarande vara lite "gungig" i mitten.
9. Låt brownien svalna och stelna helt i formen, gärna i kylen några timmar.

Lämna en kommentar