Brownie med vit chokladcheesecake med svartvinbärssylt

Dan Sukker
Dan Sukker

Samarbete med Dansukker.

Vad sägs om en maffig brownie med mild vit chokladcheesecake och hemmagjord smakrik svartvinbärssylt?

Du har väl inte missat att svarta vinbär kan användas till mer än gelé och saft? Tycker att de känns exklusiva, lite som hjortron, både vackra och smakrika.

Sylten har jag gjort med Syltsocker från Dansukker. Svarta vinbär, limesaft och syltsocker, koka i några minuter och det är klart!

Älskar att syltsocker gör det enkelt att sylt eller marmelad av i stort sett vilka bär eller frukter som helst.

Kolla gärna mina andra syltrecept, skriv sylt i sökfältet här ovanför så hittar du flera varianter.

Just det, kom ihåg att hemgjord sylt i en fin burk är en perfekt gå bort-present!

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:

Svartvinbärssylt:
200 g svarta vinbär
1 dl syltsocker
1 msk limesaft

Brownie:
175 g smör
100 g choklad, mörk
2 dl farinsocker
½ dl kakao
1½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 st ägg

Smör till formen

Cheesecake:
200 g choklad, vit
600 g färskost
½ dl socker
2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
3 st ägg
1 krm salt

Instruktioner:

1. Ta fram ägg och färskost så att de blir rumstempererade.

2. Smält den vita chokladen till cheesecaken, ställ åt sidan för att svalna.

Svartvinbärsylt:
3. Rör samman bär, syltsocker och limesaft i en kastrull. Mosa eller mixa bären om du vill.

4. Sjud i 3-5 minuter, rör om då och då.

5. Häll sylten i en burk och låt svalna, ställ sedan burken i kylen.

Brownie:
6. Klä en springform, 22-24 cm, med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör.

7. Sätt ugnen på 165 grader.

8. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smöret. Låt svalna något.

9. Vispa farinsocker och ägg slätt.

10. Blanda kakao, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt äggsmeten och rör slätt.

11. Tillsätt chokladsmöret och blanda samman.

12. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.

13. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter medan du gör cheesecakesmet.

Cheesecake:
14. Vispa ihop rumstempererad färskost, socker, mjöl och salt.

15. Tillsätt ägg och vispa slätt.

16. Tillsätt den smälta chokladen och vispa slätt.

17. Fördela smeten försiktigt och jämnt ovanpå den varma brownien.

18. Flytta ner ugnsgallret ett steg och grädda kakan i ca 35 minuter, eller tills kanterna stannat och mitten av kakan är lite rörlig.

19. Låt svalna helt och ställ sedan i kylen att stelna. Gärna över natten.

20. Lossa cheesecaken försiktigt ur formen och flytta till ett fat.

21. Bred över svartvinbärssylt och servera direkt.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar