Browniekakor med rostade hasselnötter

Browniekakor bakalite.se 1

Kakor med massor av chokladsmak har du här.

De smakar alltså som brownies men har inget gemensamt med texturen. De här är knapriga.

Enkla att baka och du kan naturligtvis skippa hasselnötterna helt eller byta ut mot de nötter du föredrar. Du kan även hoppa över rostandet av nötterna, det är en smaksak.

Mycket goda att doppa i kaffet. Om du nu är en doppare, som jag.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:
Browniekakor
ca 30 st

100 g hasselnötter
200 g choklad, mörk
10 g smör
2 st ägg
1½ dl strösocker
1½ dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
150 g choklad, ljus

Instruktioner:

1. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills skalen börjar lossna. Ställ åt sidan för att svalna.

2. Grovhacka och smält den mörka chokladen tillsammans med smör. Rör slätt och låt svalna något.

3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, vänd ner i smeten och rör slätt.

5. Grovhacka nötterna och den ljusa chokladen, vänd ner.

6. Ta en tallrik eller bricka som får plats i frysen och skeda upp deg i små högar om ca 2 msk. Ställ tallriken i frysen en halvtimme.

7. Sätt ugnen på 175 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper.

8. Ta ut tallriken och rulla varje degklump till en boll. Lägg glest på plåt och tryck till något.

9. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna börjar spricka.

10. Låt svalna på plåten.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar