Burrito med biff

IMG_2115

4 port

  • 600 gram lövbiff
  • 120 gram ris
  • 1 msk olja att steka i
  • 1-2 msk tacokrydda
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 4 msk vatten
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gullök
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 hel färsk broccoli (fryst går också bra)
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • Tortillabröd
  • Mild kebabsås från Felix

Jag är ju, som ni kanske känner till, ett stort fan av tacos. Det kan såklart gå lite i perioder med och ibland är det då lite trevligt med variation i brödet. Så, idag bjuder jag er på en burrito som ni bara måste prova!

Gör så här:

  1. Hacka upp alla grönsaker i stavar eller större bitar
  2. Strimla lövbiffen
  3. Koka upp risen enligt anvisningarna
  4. Bryn köttet hastigt på hög värme i lite olja. Tillsätt tacokrydda, tomatpuré och vatten. Salta och peppra. Sänk värmen och tillaga resten.
  5. Stek på grönsakerna, tillsätt citronjuicen och grönssaksfonden. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela riset, grönsakerna och biffen i mitten av ett tortillabröd och ringla över lite mild kebabsås innan du viker ihop det.
  7. Jag vek en kortare sidor mittemot varandra och sedan större "flikar" från två håll så det blev som en rulle och lindade in i papper.
Emma Cedborger

2 Kommentarer

  1. Sandra a den mars 12, 2021 kl 22:01

    Varför står det inte på svenska?

    • Emma Cedborger den mars 13, 2021 kl 01:03

      Det är åtgärdat nu 🙂

Lämna en kommentar