Carpaccio på rödbeta med matvete

4 pers
20 minuter
Ingredienser:
- 2 dl matvete
- 4 rödbetor, gärna med blast
- 1/2 dl neutral rapsolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 tsk flytande honung
- 1/2 dl valnötter, hackade
- 1 kruka salvia
- 1 kruka timjan
- Salt
- Svartpeppar
Vill du hellre se mig göra detta så hittar du det på min Youtube-kanal HÄR.
Gör så här:
Koka matvetet enligt instruktioner på förpackningen. Tvätta rödbetorna noga och skär dem i millimetertunna skivor, använd mandolin. Fördela skivorna på fina tallrikar. Skär rödbetsbladen och stjälkarna i centimetertjocka strimlor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och tillsätt det kokta matvetet. Stek tills det har fått lite stekyta. Lägg i rödbetsblad och stjälkar, låt dem steka med i någon minut. Tillsätt olja, vinäger och honung, smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen på tallrikarna, toppa med hackade valnötter och färska örter.