Carpaccio på rödbeta med matvete

Rödbetscarpaccio

4 pers

20 minuter

Ingredienser:

  • 2 dl matvete
  • 4 rödbetor, gärna med blast
  • 1/2 dl neutral rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 dl valnötter, hackade
  • 1 kruka salvia 
  • 1 kruka timjan
  • Salt
  • Svartpeppar

Vill du hellre se mig göra detta så hittar du det på min Youtube-kanal HÄR.

Gör så här:

Koka matvetet enligt instruktioner på förpackningen. Tvätta rödbetorna noga och skär dem i millimetertunna skivor, använd mandolin. Fördela skivorna på fina tallrikar. Skär rödbetsbladen och stjälkarna i centimetertjocka strimlor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och tillsätt det kokta matvetet. Stek tills det har fått lite stekyta. Lägg i rödbetsblad och stjälkar, låt dem steka med i någon minut. Tillsätt olja, vinäger och honung, smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen på tallrikarna, toppa med hackade valnötter och färska örter.

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar