Ceasarsallad

IMG_1739

4 port

40 min

  • 4 st kycklingfiléer ca 600 gram
  • 100 gram kalkonbacon
  • 1 kruksallad
  • 250 gram cocktailtomater
  • 1/2 gurka
  • 150 gram parmesan
  • salt
  • peppar

Krutonger:

  • 4 skivor grovt bröd
  • 1 tsk smör

Dressing:

  • 1 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk lättmjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 25 gram parmesanost
  • 1 tsk fransk senap

Kycklingsallad med bacon, krutonger och ost - det är en riktigt härlig kombo. Addera sallad, cocktailtomater och gurka och rätten är klar.

Gör så här:

  1. Börja med att pressa vitlök och blanda med alla ingredienser till dressingen.
  2. Skiva brödet och ta bort kanterna innan du skär upp det i mindre fyrkanter.
  3. Stek brödet i lite smör och kör sedan ugnen ca 10 min i 200 grader.
  4. Rensa kycklingen och stek fileérna så de får en fin yta. Salta och peppra. Lägg sedan in dem i ugnen tills de är klara.
  5. Skär upp (eller klipp) kalkonbaconet och stek det knaprigt.
  6. Hacka upp grönsakerna och avsluta med att riva parmesan och ringa dressingen över tallriken.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar