Ceasarsallad

4 port
40 min
- 4 st kycklingfiléer ca 600 gram
- 100 gram kalkonbacon
- 1 kruksallad
- 250 gram cocktailtomater
- 1/2 gurka
- 150 gram parmesan
- salt
- peppar
Krutonger:
- 4 skivor grovt bröd
- 1 tsk smör
Dressing:
- 1 ägg
- 2 msk olivolja
- 4 msk lättmjölk
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk rödvinsvinäger
- 25 gram parmesanost
- 1 tsk fransk senap
Kycklingsallad med bacon, krutonger och ost - det är en riktigt härlig kombo. Addera sallad, cocktailtomater och gurka och rätten är klar.
Gör så här:
- Börja med att pressa vitlök och blanda med alla ingredienser till dressingen.
- Skiva brödet och ta bort kanterna innan du skär upp det i mindre fyrkanter.
- Stek brödet i lite smör och kör sedan ugnen ca 10 min i 200 grader.
- Rensa kycklingen och stek fileérna så de får en fin yta. Salta och peppra. Lägg sedan in dem i ugnen tills de är klara.
- Skär upp (eller klipp) kalkonbaconet och stek det knaprigt.
- Hacka upp grönsakerna och avsluta med att riva parmesan och ringa dressingen över tallriken.