Cevapcici med tomatris

IMG_3132 (1)

4 port

40 min

  • 200 gram ris
  • 1 gul paprika
  • 1/4 röd lök
  • 2 vanliga tomater eller ca 100 gram cocktailtomater
  • 20 gram olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 600 gram nötfärs
  • 1/2 gul lök
  • 2 mindre vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1-2 tsk sambal oelek (det blir staaarkt med 2)
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • Persilja att toppa med

Cevapcici eller kryddiga järpar, vad brukar ni säga? Smidigt att reglera hettan med sambal oelek i färsen. De går jättebra att grilla och till och med att göra vegetariska om du väljer formbar färs.

Gör så här:

  1. Börja med att  lägga färsen i en bunke. Salta, peppra och riv över lök och vitlök.
  2. Låt stå ca 5-10 min innan du blandar ner ägget och sambal oelek.
  3. Blanda ihop till en fast smet och forma färsen till avlånga biffar.
  4. Lägg dem på en ugnsplåt och kör dem i ugnen ca 12 min på 225 grader.
  5. Koka upp riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Hacka under tiden upp paprika, tomat och rödlök. Blanda ihop det med riset och ringla över vitvinsvinäger och olivolja.
  7. Stek på biffarna lite lätt om du vill ha lite stekyta.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar