Champinjonbiffar

FA558FEA-25F5-404E-9163-F12E1709ED03

4 portioner

35 min

  • ca 300 g skogschampinjon
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 salladslök
  • 1 liten burk vattenkastanjer
  • 3 msk hoisinsås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 1/2 tsk Five Spice krydda (kan uteslutas)
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • Ca 1 rågad tsk salt
  • Peppar

Tillbehör:

  • Ris eller stekt potatis
  • majonnäs
  • grönsaker

Dessa biffarna imponerade starkt på mig första gången jag gjorde dem. Saftiga, mättande och otroligt goda. Jag lagar dem i en asiatisk tappning med ingefära, vårlök och Five Spice (en kinesisk kryddblandning) men om du byter ut dessa ingredienser mot finhackad gul lök och paprikapulver så har du en perfekt ”biff” till burgare eller klyftpotatis.

 

Gör så här:

Gör såhär:

  1. I en matberedare, mixa grovt champinjonerna och vattenkastanjerna (det ska inte bli en smet utan bara mindre bitar)
  2. Liv ingefära och vitlök, finhacka vårlöken och blanda ihop med svampblandningen
  3. Fräs allt i en stor stekpanna i olja tills det mesta av vätskan har förångats, detta tar 15-20 min
  4. Blanda i hoisinsås, sesamolja, soja och Five Spice kryddan
  5. Fräs i ytterligare några minuter
  6. Lägg allt i en stor skål, häll i majsstärkelse, ägget, ströbröd samt salt och peppar
  7. Smaka av så att blandningen är tillräckligt kryddad
  8. Hetta upp olja i en stekpanna och forma biffar som du steker ca 2-3 minuter på varje sida
  9. Servera med ris eller potatis och en god majonnäs
Lin Mellgard

Lämna en kommentar