Chicken nuggets med pommes och currydippsås

IMG_3663

4 port

40 min

  • 800 gram potatis/ rotsaker
  • 550 gram kycklingfilé
  • 1-2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl panko
    - eller 2 dl av samma
  • 1/2 rågmjöl
  • salt
  • peppar

Currydipp:

  • 1 dl fettfri yoghurt
  • 1/2 dl lätt creme fraish
  • 1/2 msk curry
  • 1/2 msk sweet chili (gärna less sugar)

TEMAVECKA: Mcdonalds
Den här veckan bjuder jag på 3 varianter från Mcdonalds meny. Först ut är de här nuggetsen med pommes och en solgul dippsås med lite sting.

Följer kommer även originalet (?) BigMac samt en variant av Veggie cajun BBQ.

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda potatis/ rotsakerna och hacka dem i önskad storlek och form
  2. kör i ugnen 20-25 min på 225 grader, rör om efter halva tiden
  3. Skär upp kycklingfiléerna 4-5 bitar, salta och peppra
  4. Ta fram tre skålan och fördela med ägg i den ena, mjölet i de andra och ströbrödet/-n i den sista
  5. Vänd sedan kycklingbitarna i först äggen, sen mjölken, tillbaka till även och sedan i ströbrödet/-n innan du lägger dem i en uppvärmd panna med lite olja
  6. När alla bitar fått en fin ytfärg lägger du dem på en ugnsplåt (använder med fördel bakplåtspapper) och kör i ugnen ca 10 min tills de når en innertemperatur på ca 70 grader
  7. Blanda alla ingredienser till dippen under tiden potatis och kycklingen går klart i ugnen
Emma Cedborger

Lämna en kommentar