“Chicken” tikka masala med quorn

FullSizeRender

6 port

30 min

  • 300 gram ris
  • ca 850 gram quornfiléer
  • 1 frp tikka masala kryddmix
  • 200 gram Philadelphia light
  • 5 msk tomatpuré
  • 1 burk tropical salsa från Santa Maria
  • 1/2 tsk ingefära malen
  • 2 dl lättmjölk
  • 1-3 dl vatten
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • Fettfri yoghurt
  • Mynta
  • Granatäpplekärnor

I det här receptet på tikka masala har jag bytt ut kycklingen mot quorn, men det går givetvis att använda kyckling eller oumph som man gillar det bättre.

Gör så här:

  1. Tina quornfiléerna och skär sedan upp dem i strimlor
  2. Stek på dem så de får en lätt yta i lite olja
  3. Koka upp riset enligt anvisningarna
  4. Rör ner philadelphiaosten, mjölken, tomatpurén, salsan och kryddmixen. Låt sjuda en stund och späd ut med vatten vid behov
  5. Smaka av med ingefära, salt och peppar
  6. Toppa rätten på tallriken med en klick fettfri yoghurt, några myntablad och granatäpplekärnor.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar