Chili Con Carne

IMG_7729

6 port

40 min

  • 600 gram nötfärs (eller annan valfri färs)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 frp passerade tomater
  • 1 stor röd paprika
  • 1 frp vita bönor
  • 2 dl röda linser
  • 2 msk paprika krydda
  • 1-2 msk chilikrydda
  • salt
  • peppar

Idag bjuder jag på en lite kryddstarkare rätt men en bas av valfri färs, krossade tomater och bönor.

Du slänger snabbt ihop grytan och den smakar minst lika gott dagen efter. Perfekt nu om du har några dagars ledigt under jul och nyårshelgerna.

Gör så här:

  1. Hacka löken och paprikan.
  2. Stek upp lök och vitlök lätt och addera sedan färsen.
  3. Nät färsen är genomstekt häller du över de passerade tomaterna och kryddorna.
  4. Låt puttra ca 5 min och häll sedan ner linserna och låt fortsätta puttra linsernas koktid.
  5. När det är 5 min kvar häller du ner bönorna och paprikan.
Emma Cedborger

Lämna en kommentar