Kladdig chokladbrownie

brownie_86B0381

4 portioner

60 minuter

Chokladbrownie:

  • 300g smör
  • 270g hackad mörk choklad
  • 6 ägg
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Chokladganache:

  • 1 dl grädde
  • 200g hackad mörk choklad
  • 1msk flingsalt

Denna kaka blir snabbt en favorit! Du kan väldigt lätt göra den helt glutenfri genom att bara välja bort mjölet. Då är det extra viktigt att du låter den strå och svalna helpannan du äter den.

Gör så här:

Chokladbrownie

Sätt ugnen på 170 grader. Smält smöret, tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält helt. Blanda ägg och socker – det ska bara blandas och inte vispas. Blanda sedan chokladblandningen med äggblandningen och avsluta med att röra ner vetemjöl och bakpulver. Häll smeten i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper och grädda i ca 25 minuter. Kakan kommer inte att stelna helt utan sätter sig när den svalnat. Låt stå, gärna i kylskåp, tills den satt sig helt.

Chokladganache

Värm grädden i en kastrull, tillsätt chokladen och rör tills den smält helt. Rör ner
flingsalt och låt svalna något innan du häller smeten i en spritspåse. Förvara i kylen fram till servering.

Gabriel Jonsson

Lämna en kommentar