Chokladbrownie med brynt smör

brownie_86B0385

4 portioner

60 minuter

Chokladbrownie:

  • 300g smör
  • 270g hackad mörk choklad
  • 6 ägg
  • 4 1/2 dl strösocker

Gör så här:

Chokladbrownie

Sätt ugnen på 170 grader. Bryn smöret, tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält helt. Blanda ägg och socker – det ska bara blandas och inte vispas. Blanda sedan chokladblandningen med äggblandningen. Häll smeten i en springform ca28cm som du klätt med bakplåtspapper och grädda i ca 25 minuter. Kakan kommer inte att stelna helt utan sätter sig när den svalnat. Låt stå, gärna i kylskåp, tills den satt sig helt.

Serveras gärna med glass och färska bär!

Gabriel Jonsson

2 Kommentarer

  1. Patric Hellberg den juni 30, 2021 kl 16:03

    Hej, det här receptet ser och låter hur smarrigt ut som helst. En fråga; går kakan att frysa in? Ha en fin sommar. Bästa hälsningar Patric

    • Gabriel - Ett Gott Land den september 13, 2021 kl 17:38

      Hej,
      Ja den går absolut att frysa in 🙂

Lämna en kommentar