Chokladkaka med mandeltosca

IMG_4314

Text

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till en 20 cm springform
Kladdkaka
Du behöver:
125 g smör
18 färska och urkärnade dadlar
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao
En nypa salt

Mandeltosca
Du behöver:
100 g mandlar
75 g smör
0,5 dl kokossocker
2 msk honung
2 msk mandelmjöl
1 msk valfri mjölk

 

 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
2. Smält smöret till kladdkakan och låt de svalna.
3. Mixa smör samt dadlar så gott det går och tillsätt därefter ägg, mandelmjöl, kakao och lite salt.
4. Klä en springform (20 cm) och häll i kladdkakssmeten, ställ åt sidan.
5. Hacka mandlarna grovt.
6. Koka alla ingredienser till toscan förutom mandlarna och låt koka i cirka 2 minuter.
7. Häll i mandlarna och bre ut toscan över kladdkakan.
8. Grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen i cirka 25-30 minuter.
10. Viktigt! Låt kladdkakan svalna i kylen, minst 6 timmar men helst över natten.

Lämna en kommentar