Chokladmuffins utan vitt socker

IMG_0153

Dessa chokladmuffins är så otroligt goda. Istället för vitt socker är dom bakad med inget mindre än dadlar. Dadlar kan verkligen skapa magi i många bakverk om man vill utesluta sockret. Ni måste testa!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till 6 muffins
Du behöver:
50 g smör
14 färska och urkärnade dadlar
2 ägg
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Smält smöret och låt svalna.
Mixa samman smör, dadlar och ägg.
Tillsätt resterande ingredienser, rör om och fördela smeten jämnt i 6 muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen cirka 20-22 minuter.
Dom ska fortfarande vara kladdiga i mitten.
Låt svalna helt.
(Godast är dom efter några timmar i kylen)

Lämna en kommentar