Chorizopasta med vitt vin och färska tomater

FullSizeRender 8 (2)

5 personer

40 minuter

Ingredienser:

  • 300 g färsk chorizo
  • 4 vitlöksklyftor
  • 400 g små tomater
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1/2 dl olivolja
  • 150 g pecorino
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g pasta

Tänk på att använda färsk chorizo - den släpper ifrån sig mycket smakrik olja till såsen!

Gör så här:

Ta bort skinnet på korven. Skär i små bitar och stek på medelvärme i torr panna tills de börjar bli krispiga och oljan släpper från korven.

Skiva vitlöken tunt och halvera tomaterna. Skicka ner i stekpannan tillsammans med korven. Fräs några minuter. Addera vitt vin och låt puttra minst 15 minuter.

Koka pastan i rikligt saltat vatten. Spara en stor kopp pastavatten. Spara hellre för mycket än för lite för att kunna spä efter hand.

Riv i ca 2-3 dl pecorino i såsen och 2 dl pastavatten. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll i pastan och olivoljan och spä eventuellt ut med mer pastavatten. Toppa med mer riven pecorino och finhackad persilja!

Amanda Wiger

Lämna en kommentar