Chorizopasta med vitt vin och färska tomater

5 personer
40 minuter
Ingredienser:
- 300 g färsk chorizo
- 4 vitlöksklyftor
- 400 g små tomater
- 3 dl torrt vitt vin
- 1/2 dl olivolja
- 150 g pecorino
- 1 knippe persilja
- salt
- svartpeppar
- 500 g pasta
Tänk på att använda färsk chorizo - den släpper ifrån sig mycket smakrik olja till såsen!
Gör så här:
Ta bort skinnet på korven. Skär i små bitar och stek på medelvärme i torr panna tills de börjar bli krispiga och oljan släpper från korven.
Skiva vitlöken tunt och halvera tomaterna. Skicka ner i stekpannan tillsammans med korven. Fräs några minuter. Addera vitt vin och låt puttra minst 15 minuter.
Koka pastan i rikligt saltat vatten. Spara en stor kopp pastavatten. Spara hellre för mycket än för lite för att kunna spä efter hand.
Riv i ca 2-3 dl pecorino i såsen och 2 dl pastavatten. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll i pastan och olivoljan och spä eventuellt ut med mer pastavatten. Toppa med mer riven pecorino och finhackad persilja!