Citronkaka med cream cheese

IMG_1370

En otroligt god och saftig citronkaka bakad med mandelmjöl och lite majsmjöl. Citronkakan är toppad med cream cheese och  färska bär!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till en 20 cm springform 
Citronkaka
Du behöver:
3 ägg
2,5 dl rapsolja/solrosolja
3,5 dl mandelmjöl
1,25 dl majsmjöl
1,5 dl strösocker/sockerersättning
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl nypressad citronsaft (spara citronskalet)
En nypa salt

Cream cheese
Du behöver:
300 g färskost
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker/sukrin mellis
Rivet skal från 2 citroner

Topping
Färska jordgubbar eller andra bär

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
2. Vispa upp äggen väl i en skål och vänd ner resterande ingredienser till citronkakan.
3. Häll smeten i din springform och grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30-40 minuter. Låt svalna helt.
4. Vispa färskost och vispgrädde krämigt med en elvisp. Vänd försiktigt ner florsockret och citronskalet. Bre på ett rejält lager cream cheese på citronkakan, toppa med bär, ät och njut! 

Allra godast blir den efter några timmar i kylen!

Lämna en kommentar