Supergoda kolasnittar med citron

triumfglass

I samarbete med Triumfglass har jag tagit fram två bakverk som komplement till vårens glassnyhet: Pepparlakrits.

Pepparlakrits smakar, precis som namnet antyder, len lakrits med en rejäl kick av peppar. Mycket spännande och god smak!

Till det här har jag bakat kolasnittar med smak av citron som matchar lakritsen så bra med både sötma och syra. Det andra receptet kommer upp senare i veckan.

Ett tips är att använda kakan som en sked, om det nu skulle vara något du saknar.

Kakorna är lättbakade och går alldeles utmärkt att frysa in.

Yvonne - Baka Lite

Ingredienser:
Citronkolasnittar
20-30 st

1 st citron
100 g smör, rumstempererat
3/4 dl socker
2 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Riv skalet av citronen fint.

3. Vispa mjukt smör, socker, sirap och vaniljsocker krämigt.

4. Blanda mjöl, citronskal och bakpulver och tillsätt, vispa samman till en fast deg.

5. Dela degen i hälften och forma till två längder, lika långa som plåtens kortsida och lägg på plåten.

6. Platta till något med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills längderna fått färg.

7. Låt svalna i några minuter och skär sedan sneda snittar i önskad storlek. Låt svalna helt på plåten.

Enkelt & gott!

Lämna en kommentar