Cookie dough bollar

_MG_1622

Cookie dough bollar gjorda på inget mindre än  kikärtor! Oroa er inte, dom smakar inte kikärtor. Inte ens lite. Sötade med agavesirap, kokossocker och mörk choklad.

Godast blir dom efter en natt i kylen!

Melissa Oskarsson - Hälsobak

Till cirka 20 bollar
Du behöver:
380 g kokta kikärtor (230 g avrunnen vikt)
0,5 dl jordnötssmör
2 msk agavesirap
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokossocker
0,5 tsk kanel
1-2 krm salt
2 krm vaniljpulver (Eller 1 tsk vaniljsocker)
2 dl chokladknappar

 

Gör såhär:
1. Mixa kikärtor, jordnötssmör och agavesirap fint.
2. Blanda ner alla ingredienser förutom chokladknapparna och rör ihop till en jämn kakdeg.
3. Rör ner chokladknapparna och forma degen till cirka 20 bollar.
4. Låt stå i kylen några timmar, gärna över natten.

Lämna en kommentar